× Translate this page?

Szerezz be egy szabad PDF olvasót!

A Portable Document Format (PDF) egy népszerű formátum formázott szöveg és dokumentumok létrehozásához. Több különböző verziója létezik, néhány közülük Nyílt szabvány, néhány ISO minősített és néhány szoftverszabadalmakkal terhelt. Érdemes előnyben részesíteni a nyílt szabványú verziókat, mert a Nyílt szabványok garantálják az együttműködő rendszereket, a szabad versenyt és a szabad választást. Bővebben...

A PDF dokumentumokat számos programmal lehet írni és olvasni. Az alább felsorolt PDF olvasók gyártósemlegesek. Mindegyik Szabad szoftver, azaz biztosítják a négy alapjogot: szabadon használhatók, tanulmányozhatók, terjeszthetők és továbbfejleszthetők. Ezen programok működése pontosan ismert, tehát biztonságban tudhatod személyes adataidat a számítógépeden. Bővebben...

Evince

Platforms:GNU/LinuxWindows

The document viewer of the Gnome project can display many document formats beside PDF.

Okular

Platforms:GNU/LinuxWindows

The document viewer of the KDE project displays also postscript, doc, odt and other formats. It is well integrateed with the KDE web browsers Konqueror and Rekonq.

PDF.JS

Platforms:Firefox

PDF.JS is not a stand alone application for viewing pdf, but a plugin available for various web browsers. It may suit you when you come across a lot of pdf files online or in an environment where you cannot or do not want to install a full desktop application.

Xpdf

Platforms:GNU/LinuxWindows

A lightweight, straightforward pdf viewer using a plain motif interface.

SumatraPDF

Platforms:Windows

a free PDF, eBook, XPS, DjVu, CHM, Comic Book reader for Windows. Sumatra PDF is powerful, small, portable and starts up very fast.

qpdfview

Platforms:GNU/LinuxNetBSDFreeBSD

A simple tabbed PDF viewer.

gv

Platforms:GNU/LinuxMac OS X

A lightweight postscript and pdf viewer with xaw3d interface. Successor of ghostview.

ePDFView

Platforms:GNU/Linux

The aim of ePDFView is to make a simple PDF document viewer, in the lines of Evince but without using the GNOME libraries.

Vindaloo

Platforms:Mac OS X

Zathura

Platforms:GNU/Linux

Léteznek ezeken kívül kereskedelmi alternatívái is az Adobe PDF olvasójának, de azok pontos belső működése ipari titok, így ezen programok nem tartják tiszteletben a saját személyes adataid felett való rendelkezési jogod.

Megjegyezzük, hogy a legtöbb Szabad operációs rendszer rendelkezik csomagkezelővel, így a fenti programokat közvetlenül a csomagkezelővel is letöltheted. A csomagkezelőről további információkat találsz a disztribúciód honlapján. A fenti letöltési oldalakon elérhetőek a programok forráskódjai is, ha saját magad kívánnád lefordítani őket.