Free Software Foundation Europe

Lajme

The FSFE files FOI request for Horizon 2020

10 January 2017:

The Free Software Foundation Europe (FSFE) files Freedom of Information (FOI) request to the European Commission (EC) Directorate-General for Research and Innovation, asking for information related to the use, development and release of software under Horizon 2020, the biggest EU research funding programme.

FSFE Annual Report 2016

09 January 2017:

It has been a busy year for the FSFE. Upholding the principles of Free Software and protecting citizens' from being exploited are ongoing challenges we tackled from a variety of angles. We (and by "we", we mean the staff and volunteers at the FSFE) pored over hundreds of pages of policies and legislations, looking for loopholes through which Free Software could be attacked.

The FSFE asks for more Free Software and Open Standards in Open Science

05 January 2017:

The Free Software Foundation Europe calls for Free Software and Open Standards to be considered as a vital part of Open Science for all publicly-funded research in Europe. You can help us by sharing our position paper. Read more about the position paper and how you can promote Free Software in science.

Raport mbi kuvendin e parë të FSFE-së

13 December 2016:

Nga 2 deri më 4 Shtator, FSFE-ja organizoi kuvendin e saj të parë, për të bërë tok bashkësinë mbarëeuropiane dhe anëtarët shok gjatë një fundjave të tërë dhe për të diskutuar çështje të rëndësishme të lidhura me lirinë e software-it. Me këtë rast, zhvilluam edhe kremtimin tonë zyrtar të pesëmbëdhjetë-vjetorit të FSFE-së. Lexoni raportin tonë, ku përfshihen edhe disa foto nga veprimtaria dhe një përmbledhje e krejt bisedave të mbajtura, me lidhje regjistrimi video për to.

[Newsletter] Lajmet nga FSFE-ja për Dhjetorin 2016

12 December 2016:

Buletini i FSFE-së për këtë muaj vjen për herë të parë me një thirrje për grumbullim fondesh, dhe me lajmin për përparimin e bërë në Rusi në nivel politik për ta shpënë më tej Software-in e Lirë. Lexoni gjithashtu mbi veprimtaritë tona të ndryshme ose merrni pjesë në diskutimin tonë mbi "biznese Software-i të Lirë". Si në çdo buletin, do të gjeni edhe pjesën nga bashkësia, me lajme interesante nga bashkësia jonë dhe disa lajme të tjera të këndshme nga bota të lidhura me Software-in e Lirë.

Bëhuni pjesë e FSFE-së

Buletin